25 Aralık 2011 Pazar

OKSALİK ASİT UYGULAMASI

Bu senenin son varoa mucadelesini +2 derecede oksalik asit uygulayarak bitirdim,ölçüsünü 35 gr oksalik asit 200 gr şeker ve bir litrelik kavanoz içine bu malzeme  konduktan sonra aldığı kadar su olarak ayarladım,Mehmet Pullu abimin arılarından birisi
Bu kovan geçen seneden sağ kalan iki kovanımdan birisi f2 karniyol
köye giderken yolda çektiğim telefondan kar manzarası
Bu elmalar kuşlar için bırakılmış ,mehmet abinin arılıkta 76 kovan arıya oksalik yaptık iki kovanı sönmüş
Mehmet abinin muşmulaları dalından götürürken resmi

Yerli yumurta tavukları çıplak boyunlu olanlarıda var horozda bu cinsten, ördekleri ben almıştım biraz büyüyünce köye bıraktım onlarda fena değiller ikiside erkek,ördekler biraz daha yağlanınca bir güzellik düşünüyorum kısmetse,ziyaretimize gelen misafirlerimiz olursada onların kısmeti olurlar::)) 

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Serdar Varroa mücadeleniz hayırlı olsun damlatma tekniği çok başarılı ve tesirli,hava şartını tam yakalamışsın bravo,Selamlar Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar abi bu senenin son varoa mucadelesını de yapmısın hayırlısı olsun. Sağlıcakla kal abi. Mehmet abiye söyle muşmula yemesini bilmiyor:/( bir ara Ali ile bir eğitime geliriz artıkın:) sağlıcakla kal abi.

miriliburak dedi ki...

Abi hayırlı olsun inşallah bahara sağlıklı bir şekilde çıkarlar.

Ördek filan kulağa hoş geliyor duymasınlar istersen :))

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Mehmet abi sağolasın,bu havayı bekliyordum sonunda yakaladım.

Muhteşem abi sağolasın,muşmula yemesini öğretmek için biraz geç kaldınız hepsi toplandı,seneye inşallah,sağlıcakla kal abi.

Fatih abi sağolasın inşallah hepimizinki çıkar,duysunlar ba sende yabani tavşan varsa bendede evcil ördek var:)) sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Serdar kayıpsız bir sezona başlamanız dileklerimi sunuyorum. Oksalik asit mücadelesi oldukça etkili bir yöntem. Kuşa kurda meyve az bırakmışınız birisi gelse o bahçede aç kalır.Kafama göre bir bahçeci bulamadım gitti, Allah her şeyin hayırlısını versin.
Haber içinde bazı oltalar va gibime geldi.
Sağlıcakla kalınız.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi sağolasınkış geldi artık bahçerde kurudu sayılır ama gelen olursa da aç kalmaz beya,neyaparsın abi oltayı attım bekliyom bakalım takılan olcakmı:)sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Serdar,
Sezonu böylece kapatmış oldun. Kayıpsız bir kış sezonu geçirirsin inşallah. Her şey gönlünce olsun.
Selamlarımla,

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Serdar bey varroa mücadelen hayırlı olsun.Arıların bahar çıkacagından eminim ama tavuk ve ördeklerden şüpheliyim.Saglıcakla kalın.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Saim abi sağolasın,sende kayıpsız bir kış geçirirsin inşallah,sağlıcakla kal abi.

Vecdi bey sağolasın,arılarda inşallah çıkarlar bahara bunun için elimden geleni yapatım sizede kayıpsız bir kış geçirmenizi diliyorum,tavuklar bahara çıkar gibi ama ördeklerin işi zor,sağlıcakla kalın.