30 Ekim 2011 Pazar

F2 KARNİYOL

Bu sene arı çoğaltmanın yanısıra çocuklarımada arıları sevdirmeye ve korkularını yenmelerine çalıştım,bu resimde küçük kızım Eda ve ben bulunuyorum,tabiki bu resmi karniyol arılarımın sakiliği sayesinde çekindik.

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Arıcılık karniol arısıyla her yerde yapılabilir. Galiba çatıdasınız ve civarınızda bir sürü ev var.

Siz kendi korktuğunuz bir şeyi başkalarına nasıl sevdireceksiniz.

Arıcılığı bilmeyenlerde karniol arısı sayesinde bazı şeyleri gözlemleyip arıcı olabilir.

Bir çok gözlem saldırgan arılar yüzünden yapılamıyor.

Bu mevsimde arıcılığı çok bilenler çocuklarına bir çıta arı versinler bakalım, gerçi kendileri tutamıyorki, çocukları tutsun.
Kayıpsız bir kış diliyorum, sağlıcakla kalın.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
sayın serdar özhan
karnıolden başka
hangi ırkları kullandınız
başka ırklarla karnıolu nasıl kıysaladınız
arada ne fark gördünüz
KARNIOLLE ÇALIŞMANIZIN SEBEBİ NEDİR
biraz konuyu açarmısınız
başarılar saygılar

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi evet çatıda biri ana yetiştirme kutusu diğeri normal kovan iki arım var daha önceleri bende korkarak arılarıma bakıyordum ama şimdi durum çok farklı,benimle resim çekinen kızıma erkek arı alıp getiriyordum eve ondan bile korkuyordu,birkere arı sokmuştu yanağından bu yüzden çok korkuyordu ,benim maskesiz arılara baktığımı görünce oda cesaretleniyor,artık oda korkmuyor sayenizde,sağlıcakla kalın.
Taşkın bey daha önce ırkını tam bilmediğim saldırgan arılarım vardı halada birkaç kovanımda kaldı bu arılardan ana yeterince yetiştiremediğim için kaldılar,aralarında bariz farklar var,birincisi sakinliği,ikincisi çoğalması,bahardan örnek vereyim bir kovanım vardı yerli o kovandan bölme yaptım bu arada f1 karniyolum 2 çerçeve arıyla çoğalmaya başladı ayçik zamanı yerli arım 10 çerçevede idi karniyol arım 9 çerçevede idi kışa karniyol arım 9 çerçevede giriyor yerli arımı 6 çerçeve ile kışa giriyor bu kadar fark benim için karniyolla çalışmak için yeterlidir,selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar abi kasıla kasıla gez..Deki ben arıcıyım...ben bir ana arı alırım onu kovana kabul ettirir sonrada ondan analar üretirim de..10 civarı ana alıp kovana kabul ettiremeyip kestirenler orda burda dolanıp benim bölgeye uymadı lafları ediyorlar:)Ali Türk geçenlerde abi dedi bundan sonra arıcılığı bilmeyenlere alır almaz kestirenlere ana vermeyecem hatta verecem dediklerim var beni arıcıyım diye kandırmışlardı,şimdi ağlayıp duruyorlar onlarada vermeyecem, öğrenip gelsinler anca o zaman diyordu:)Sağlıcakla kal abi. Şimdi sen bu kışı geçir seneye bal akımında bu koloniyi gözlemle ve kasıla kasıla deki DENEDİM OLMADI en önce ben alkışlayacam. Sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Serdar bey,sakin arı sayesinde belkide geleceğin arıcısı yetişecek.Ben her arıyı deneyen biri olarak,denemediğim bir arı hakkında konuşmam.Denediğim tüm arılara fark atar.Tefaruatla ugraşmam.Saglıcakla kalın.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
sayın ozhan konu anlaşılmıştır
saygılar

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi sizlerden görüp öğrendiklerimden başka birşey yapmıyorum,sizlerin yanında kasılmak haddime düşmez,insanın kendi hatasını görmeyip karniyol arısına çamur atması gibi bir cahillik olamaz,ben bala karniyol çalıştıramadım daha ama f2 ler kısmetse önümüzdeki sezon çalışacaklar,yerlilerle farkı o zaman paylaşırım,sağlıcakla kal abi.
Vecdi bey amacım zaten çocuklarımada bu iş sevdirmek kim bilir belkide ileride arıcılığı hobi olarakta yaparlar,bu zamana kadar doğru olduğuna inanmadığım hiçbirşeyi yapmadım bence karniyol doğru bir seçim,sağlıcakla kalın.
Taşkın bey anladığınıza sevindim,selamlar.