4 Ekim 2011 Salı

ARICILIKTA BU SENEKİ SEZONUM VE SONUÇ


Arılığım

Nikot yüzüklerdeki tutan ana memeleri
Ana arısıyla rüşet çerçevesi

ana yetiştirme kutusu

kek verip formik uyguladığım f1 karniyol arım

Bu sene bahara iki arım sağ çıktı ,tam 12 arım söndü bunun sebebi tabiki bendim yapmadığım ise kış arısının oluşması için kurak geçen yazın etkisiyle kek vermeyişim olarak düşünüyorum. busene hedefim baharda bal almadan arı çoğaltmaktı.Bunu arısına baktığım amca oğlunun iki kovan vermesiyle yani dört kovanla yapmaya çalıştım.Kovanların birisi 3 üç taneside iki kat olunca bölerek işe başladım,kışı f1 lerim çıkaramamıştı,tam tıransfer yapma zamanı ALİ TÜRK abimin hediye gönderdiği f1 le tıransfere başladım busene nikot yüzük kullandım,tabi planlamalarımda DR MUHTEŞEM TURUNÇ abiminde çok büyük katkısı oldu her ikisinede çok teşekkür ediyorum.Sonuç olarak 4 kovan arı 18 kovan artı ikide ana çiftleştirme kutusu olarak sezon sonuna ulaştı tabi bu arada kaybettiğim analarda oldu birleştirmede bazı hatalarımdan dolayı,son durum ise kovanlarıma Muhteşem abimin sistemiyle formik asiti uyguladım kekle beraber verdim,bu sene bal yok arı var şimdilik ortalama 6,7 çıtadalar.bloke etmeden şerbetlemeye yavruya devam etmesi içinde son olarak keklemeye devam ediyorum.

5 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar abi maşallah diyelim nazar değmesin. Önümüzdeki sezon bal ve yeni koloni haberlerini duyarız inşallah. Sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Serdar kolonilerin kaç çıtalık bilemiyorum. Sana tavsiyem zayıf kolonilerin stoklarını bir an önce bitirmeye çalış. Karniol arısı zayıf oldugunda aşırı gelişip çogalmak ister ve bu işe giriştiginde freni arıcı koymak zorunda, yoksa kışın yavru faliyetini kendisi kesemeyen zayıf koloniler, su ve polen pişine gitmek zorunda, dışarı giden arıda aynı kışın kek verilmiş arılar gibi her geçen gün mevcudunu kaybeder, içerdede yavru devam ediyor, yan çıtadaki bala bile ulaşamayan az arılar söner. Bir an önce zayıf koloniyi sıkıştırıp bloke etmeye bak. 1 Çıta ful genç arı bile dediklerimi uygula bahara çıkacaktır.

Benim şimdiye kadarki karniol arısı gözlemlerim, kuvvetli koloniler kendisi yavruyu kesiyor, zayıf koloniler yavruyu kesmiyor.

Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Serdar Bey.

Uzun zamandır ortalarda görülmeyişinizin sebepi buymuş.Çok üzüldüm gerçekten.Ama bunlar arıcının başına gelebiliyor.Önemli olan hatalarımızdan gerekli dersleri çıkarıp önümüze bakmamız ve daha sıkı çalışmamız.

Arıcının beklentilerinin karşılıksız kalması arıcıyı üzecektir mutlaka ama,kırılma olmaması lazım.


Umarım bundan sonra bir kazaya uğramazsın.

SLM ve Muhabbetle...

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

muhteşem abi sağolasın, inşallah seneye f1 üretirim,selamlar.
Ali abi arılarım genelde 6,7 çıtada 10 çıta olanda var 4 çıtada bir tane arım var onuda bu hafta birleştirebilirim,bal durumlarıda aynı ilhami beyin arıları gibi sayılır sen denetlemiştin,yanlarda bazısında birer bazısında ikişer çıta ballı çıta var,ben blokeden kortuğum için geçen hafta şerbet vermedim kek verdim,tavsiyelerin teşekkür ederim gereği yapılacak,selamlar.

Yusuf bey evet bu kayıpların sebebi ben olduğum için ilk önce bloğa yazı yazma hakkımın olmadığını düşündüm ama hatalarımı bildiğim için elimdeki arılarla yine arılarımı çoğaltarak bu sefer aynı hataları yapmadan,kışa hazırladığımı düşünüyorum,selamlar.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

sayın özhan
kek vermemeniz daha iyi olmuştur
kek verse idiniz arı ölümü daha çabuk olurdu
sağlık olsun
başarılar