3 Mayıs 2010 Pazartesi

KAT ATMA İŞLEMİ TAMAM

Nisan ayının başında başladığım kat atma işlemine bu hafta sonunda noktayı koydum,üçüncü katını attığım en soldaki iki arım ana memesi yapmaya başladı en soldakinden tam üç haftadır ana memesi kesiyorum bu hafta sonu ana memesi çeviren beş arımı arının gücüne göre üç ile beş çerçeve arasında böldüm .
arılıkta içinde kararmış peteklerin bulunduğu kovana oğul girmiş on çerçeveye yakın vardı

Oğulu yeni kovana aktardım






5 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

bu 3 kata tılan arının ırkı nedir acaba
başarılar

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Arının ırkı yerli ırk taşkın bey ama sorun üçüncü katta arıyı tutamamakta oğulu engelleyememekte oluyor, bu yüzden arıları böldüm zaten selamlar.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Özhan gidişat güzel,istediğiniz kıvama getirdiğinizde daha da güzel olacaktır, kontrolü elden bıraktığınızda istenmeyen sonuçlar oluşuyor,kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Serdar Bey.

Sizin adınıza sevindim.Biz soğuklardan bitap düşerken sizin 3. katları atmanız güzel.

Yerinizde olsam yakaladığım oğulun anasını kontrol eder ve muhtemelen yokederdim.Yaşlı anaysa ki büyük ihtimalle öyledir bal akımından sonra hızlı birşekilde performans kaybı verecektir bilesin.

SLM ve muhabbetle...

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

merhaba sayın Uyar

evet arılarımın gelişimi çok şükür güzel gidiyor sizinde belirttiğiniz gibi bir kovanıma kat atmada gecikince oğula meyletti üç haftadır uğraşıyordum ama vaz geçiremedim en sonunda böldüm bundan sonra nasıl olur bekleyip göreceğiz,selamlar.

merhaba Yusuf Bey

bizim buralarda geceleri özellikle soğuk oluyor ama gündüz hava ısınınca durumu kurtarıyor sanırım ayrıca gece gündüz sıcaklık farkı günün ilk saatlerinde oluşan çiğin arıların daha fazla nektar toplamasına sebep olduğunu düşünüyorum arılarımın gelişimini birazda buna bağlıyorum,oğula gelince takip edip duruma göre bende anasını değiştirmeyi dünüyorum öneriniz için teşekkür ederim selamlar.