14 Aralık 2009 Pazartesi

OKSALİK ASİT UYGULAMASINA HAZIRLIKLAR

Oksalik asit uygulamasının ilk adımı olan malzemenin alınmasından sonra oksalik asiti çalıştığım fabrikada bulunan hassas terazide 35 gr hahinde tartarak ölçümüze uygun hale getirdik.şimdi sıra havanın uygun sıcaklık değerlerine(0- +5)gelmesini beklemekte, hafta sonu inşallah bu değerlere ulaşır ve oksalik asit uygulamamızı yaparız.

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Serdar, Oksalik asid te amaç yavrusuz dönemde varroaları yok etmektir. Hava bozdu diye hemen oksalik yapılmaz. Kovanlarda kapalı yavru varsa oksalikte bir sefer yapılacagı için istenilen başarıya ulaşılamaz. Onun içindirki, zaten varroa verecegi zararı verdi, 10-15 gün daha arının sırtında durmasının pek zararı olmaz. Bundan dolayı kovan içinde yavru olmadıgından emin olduktan sonra versen daha iyi olur kolay gelsin, sağlıcakla kal.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi haklısın yavrunun olup olmadığını bilemiyorum,uyarın için teşekkürler,biraz daha bekleyeceğim.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
varoa mucadelesinde
kolay gelsin

evangelos naxios dedi ki...

Serdar,iyi basari arkadasim,iyi kis!

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

taşkın bey sağolun sizede kolay gelsin.

Σας ευχαριστώ πολύ κ. naxios sizede καλής χειμώνα.

Unknown dedi ki...

Serdar ben havalar soğuduktan sonra
3 hafta daha bekliyorum çünkü kapalı yavru varsa onların çıkmasını bekliyorum bu sene onun için biraz geç uygulama yaptım,önemli olan kapalı yavru olmamasıdır,Oksalik asit kapalı gözlerde tesir etmediği içindir,çalışmalarında başarılar dilerim.

chaniabee dedi ki...

hapy the new year and many, well, honey!!